Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

Zalm met krokante korst uit de hout (pizza) oven

Heb je al eens geprobeerd zalm met krokante korst uit de NIKO tuinhaard? dit gerecht is een heerlijke combinatie van smaken die je niet snel vergeten zal. De zalm heeft een heerlijke, licht zoete smaak die gecombineerd wordt met de krokante korst die uit de NIKO tuinhaard komt. De krokante korst geeft de zalm ook een heerlijk knapperige bite. De combinatie van de zalm met de krokante korst is een echte aanrader. Bovendien is de tuinhaard de perfecte manier om gerechten met zalm te bereiden. De warmte die in de tuinhaard wordt gegenereerd zorgt ervoor dat de zalm in een mum van tijd klaar is.

Gerecht is in samenwerking gemaakt met BBQ animals

Ingrediënten:

 • 2 Teen knoflook
 • 1 Citroen
 • 20 Gram verse platte peterselie
 • 25 Gram panko Japans paneermeel
 • 1 Middelgroot ei
 • 4 Mootjes verse zalm filet met huid
 • We raden aan om gebruik te maken van een skillet

*skillet = gietijzeren braadpannetje

 1. Verwarm de NIKO. Snijd of pers de knoflook zo fijn mogelijk. Snij de peterselie fijn. Halveer de citroen, rasp de schil van een citroenhelft. Meng de knoflook en citroenrasp. Snij de andere helft in schijfjes.
 2. Voeg de panko toe aan het mengsel en breng het op smaak met peper en eventueel zout.
 3. Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt.) Meng het eiwit door het peterseliemengsel.
 4. Leg de zalm in de skillet* of een ovenschaal (smeer de zalm licht in met olijfolie om plakken te voorkomen) en bestrooi het met peper en eventueel zout.
 5. Schep het eiwitmengsel boven op de zalm. Bak de zalm in de NIKO. Dit kan vrij snel gaan dus houd het goed in de gaten +- 10/15 min. Pak de zalm uit de NIKO.
 6. Leg de zalm voorzichtig op een platte schaal en serveer het met schijfjes citroen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Lees meer: