fbpx
Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

Zalm met krokante korst uit de hout (pizza) oven

Verwarm de NIKO. Snijd of pers de knoflook zo fijn mogelijk. Snij de peterselie fijn. Halveer de citroen, rasp de schil van een citroenhelft. Meng de knoflook en citroenrasp. Snij de andere helft in schijfjes.

Voeg de panko toe aan het mengsel en breng het op smaak met peper en eventueel zout.

Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt.) Meng het eiwit door het peterseliemengsel.

Leg de zalm in de skillet* of een ovenschaal (smeer de zalm licht in met olijfolie om plakken te voorkomen) en bestrooi het met peper en eventueel zout.

Schep het eiwitmengsel boven op de zalm. Bak de zalm in de NIKO. Dit kan vrij snel gaan dus houd het goed in de gaten +- 10/15 min. Pak de zalm uit de NIKO.

Leg de zalm voorzichtig op een platte schaal en serveer het met schijfjes citroen.

*skillet = gietijzeren braadpannetje

Ingrediënten:

  • 2 Teen knoflook
  • 1 Citroen
  • 20 Gram verse platte peterselie
  • 25 Gram panko Japans paneermeel
  • 1 Middelgroot ei
  • 4 Mootjes verse zalmfilet met huid

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer van deze auteur:

Nieuws
Nick van Twillert

Wat is Corten staal?

Om te beginnen leggen we eerst uit wat cortenstaal nu precies is. Cortenstaal is vergelijkbaar met normaal staal. Het grote verschil is dat corten stopt met

Read More »

Bezoek ons op de beurs!

van 14 t/m 16 oktober staan wij op de Beurs Eigen huis.

Bezoek ons op stand T3.04

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een vrijkaart!