Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

Plukbrood uit de NIKO multifunctionele tuinhaard

Wil je een lekker gevuld plukbrood maken? Plukbrood is makkelijk om zelf te maken en eigenlijk altijd een succes bij je gasten. Perfect om van te genieten als borrelhapje, als maaltijd samen met een kop soep of voor bij de picknick: het kan allemaal. Op de NIKO zijn ze uiteraard het lekkerst

Voor dit plukbrood recept gebruik ik een vulling van knoflookboter, Parmezaanse/oude kaas en peterselie, wat het brood een Italiaanse twist geeft. Het leuke aan plukbrood is dat je heel goed kunt variëren met de vulling. Ook als je nog steeds een mediterraans of Italiaans plukbrood op tafel wilt zetten, zijn er genoeg andere mogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld eens een andere kaas, probeer andere kruiden of voeg wat stukjes ham of salami toe.

Gerecht is in samenwerking gemaakt met BBQ animals

Ingrediënten:

 • 1 speldesem bol (plukbrood)
 • 200 gram geraspte oude kaas
 • 6 kleine bolletjes mozzarella
 • 100 gram kruidenboter
 • 1 rode UI
 • 1/4 bos lente-ui naar smaak
 • Extra vierge olijfolie naar smaak zout

 1. Verwarm de NIKO oven voor. Snij met een lang en scherp mes het brood kruislings in tot aan de bodem, om de circa 2-3 centimeter. Pas op dat je het brood niet helemaal doorsnijdt. het is handig om de kruidenboter albast zacht te laten worden buiten de koelkast
 2. Snipper de rode ui. Halveer de mozzarella bolletjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Zet dit tot gebruik apart.
 3. Smeer de kruidenboter met een lepeltje of mes tussen de inkepingen ban het brood. Verdeel de gesnipperde rode ui, wat geraspte oude kaas en de plakjes mozzarella tussen de inkepingen.
 4. Besprenkel het brood met wat olijfolie en bestrooi het brood met de resterende geraspte oude kaas. Bestrooi het met wat zout naar smaak. Bak het brood in de oven bruin krokant – gedurende circa 3-4 minuten – tot alle kaas gesmolten is.
 5. Garneer het plukbrood met de lente ui ringen.
 6. Eet smakelijk bij de NIKO!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Lees meer: