Auteur:
Koen de Graaf

Koen de Graaf

Mede eigenaar - Head of sales

Rib eye taco met salsa dip van de NIKO

Rib eye taco’s met salsa dip maken een perfecte maaltijd die uw hele familie zal genieten. Perfect om te serveren als een snelle maaltijd of als onderdeel van een meer uitgebreide diner.

De bereidingswijze varieert afhankelijk van de ingrediënten die je kiest, maar de basisingrediënten zijn meestal gelijkaardig. Om de beste taco’s met vlees te maken, begin je met het kiezen van je vleessoort. Gebruik kip, rundvlees, varkensvlees of een ander vleessoort naar keuze. wij hebben voor de rib eye gekozen, een lekker stuk mals vlees. Kook het vlees of stoof het in een pan met een klein beetje olie om een smaakvol resultaat te krijgen.

Gebruik vervolgens kruiden- en specerijenmixen zoals taco- of chili-mixen, specerijen zoals komijn, paprika’s, knoflook en uien om het vlees te verrijken. Deze zorgen voor een lekker kruidig aroma en smaak en geven je taco’s de perfecte kick.

Je taco’s kunnen worden gevuld met extra ingrediënten zoals tomaten, uien, maïs, avocado, kaas en andere groenten. Voeg guacamole, salsa of een andere saus toe, indien gewenst. Vul vervolgens je taco’s met het vleesmengsel en de extra ingrediënten.

Serveer de taco’s warm met je favoriete toppings. Versier met koriander, sla en crème fraîche. Geniet van je zelfgemaakte taco’s met vlees!

Gerecht is in samenwerking gemaakt met BBQ animals

Ingrediënten:

  • 200 gram rib eye
  • 20 gram boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 taco’s
  • 20 gram geraspte cheddar

Voor de salsa

  • 2 schijven ananas
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 rode ui
  • 3 takjes koriander
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker

  1. Stook de NIKO oven goed warm. Plaats de Skillet* boven op de oven en laat deze goed warm worden.
  2. Als deze goed warm is plaats je hierin de schijven ananas en de zoete punt paprika.
  3. Gril deze om en om.
  4. Snij daarna de ananas en zoete punt paprika in kleine stukjes en plaat dit in een kom.
  5. Snipper de ui, de pepers en de koriander en doe dit in de kom.
  6. Doe hierbij de olijfolie, bruine suiker en limoensap.
  7. Plaats de skillet* met een klontje boter in de oven, wacht tot de boter goed gesmolten is.
  8. Plaats de rib eye in de skillet* en doe hier de takjes rozemarijn en 2 teentjes knoflook bij.
  9. Grill de stak ongeveer 2 minuten per kant.
  10. Haal de skillet* uit de oven en laat de steak nog even rusten
  11. Pak een taco en doe hierin de steak, salsa en de cheddarkaas

Eetsmakelijk! *gietijzeren braadpan

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Lees meer: