Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

Plancha platen: Koolstofstaal vs. Roestvrij Staal

Bij NIKO Design draait alles om het creëren van hoogwaardige producten die jouw buitenkookervaring naar een nieuw niveau tillen. Een van onze gewaardeerde producten zijn de Plancha Platen, ontworpen om jouw culinaire avonturen te verbeteren. Maar nu sta je voor een keuze: welk materiaal moet je kiezen? Koolstofstaal of Roestvrij Staal? Laten we de eigenschappen en voordelen van beide opties eens nader bekijken.

Koolstofstaal: Robuust en uitstekend warmtegeleidingsvermogen

Koolstofstaal is een robuuste keuze voor degenen die intensief gebruik van hun Plancha Plaat verwachten. Het heeft een uitstekend warmtegeleidingsvermogen, wat betekent dat het snel en gelijkmatig opwarmt, waardoor je gerechten met precisie kunt bereiden. Hoewel Koolstofstaal vatbaar is voor roest, voorzien wij bij NIKO Design de plaat van een laag olie voordat we deze verpakken. Dit beschermt het staal en bereidt het voor op de culinaire avonturen die je ermee gaat beleven.

Let op: Deze olie is alleen ter bescherming van transport en opslag. Het is belangrijk dat de klant de plaat voor gebruik schoonmaakt en de plaat inbrandt om een natuurlijke anti-aanbaklaag te creëren. Hierdoor ben je verzekerd van optimale prestaties en een langdurige levensduur van je Koolstofstalen Plancha Plaat.

RVS (Roestvast Staal)

RVS wordt vaak geassocieerd met duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud. Het is corrosiebestendig en behoudt zijn glans, zelfs bij blootstelling aan hoge temperaturen. Dit maakt het reinigen en onderhouden van een RVS Plancha Plaat een eenvoudige taak. Na gebruik kun je deze plaat afvegen met een vochtige doek en milde zeep om vlekken te voorkomen.

Houd er echter rekening mee dat RVS niet volledig immuun is voor roest. Het is “roestVAST”, wat betekent dat het bestand is tegen corrosie, maar niet volledig ongevoelig. Vooral bij oppervlaktebeschadigingen kan besmettingscorrosie (Roest) optreden, wat het oppervlak dof en vuil kan maken.

Prijs Overweging: Koolstofstaal vs. Roestvrij Staal

Een belangrijke factor bij het maken van je keuze is de prijs. Roestvrij Staal (RVS) is bekend om zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid, maar het kan ook bijna twee keer zo duur zijn als Koolstofstaal. Overweeg dus niet alleen de eigenschappen, maar ook het budget dat je wilt besteden aan je Plancha Plaat.

 

De Keuze Maken

Of je nu kiest voor de robuustheid van Koolstofstaal of de glans van RVS, beide opties vereisen aandacht voor detail en onderhoud. Inbranden voor het eerste gebruik en het schoonmaken van de plaat na elk gebruik zijn gouden regels voor beide materialen. Ongeacht je keuze, bij NIKO Design staan we klaar om je te voorzien van hoogwaardige Plancha Platen die jouw culinaire creaties naar een hoger niveau tillen. Kies met vertrouwen en geniet van grenzeloze kookavonturen!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Lees meer: