Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

Philly Cheesesteak op de BBQ Plancha: Een Grillsensatie!

 

Ervaar de authentieke smaak van een Amerikaanse klassieker, de Philly Cheesesteak, met een verrassende twist van de barbecue. Dit recept, geïnspireerd door Miljuschka’s Philly Cheesesteak Sandwich, brengt de ongeëvenaarde smaak van gegrild vlees naar een nieuw niveau met de NIKO Plancha. Bekijk het originele recept hier.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 150 gr normale cheddar, geraspt
  • 100 ml slagroom
  • 200 gr dungesneden ribeye (Tip! de meeste slagers vinden het erg om dit voor je te doen)
  • 1 grote ciabattabrood
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Optioneel: 1 el ketjap saus
  • Mayonaise
  • Olijfolie (om de NIKO Plancha in te smeren)

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding van de Plancha:

Voordat je begint met bakken, smeer je de hele Plancha in met een dun laagje zonnebloemolie. Hierdoor creëer je een anti-aanbaklaag die verdere toevoeging van olie of boter tijdens het bakken overbodig maakt.

Verwarm de BBQ voor op 150 graden. Warmer is niet erg, maar zorgt er wel voor dat alles heel snel gaat waardoor je weinig tijd hebt voor foutjes. 

2. Groentes en Ribeye voorbereiden:

  • Snipper de ui fijn en meng deze met de fijn gesnede rode paprika, chilivlokken, geperste knoflook, peper en zout. Deze mix wordt op 1 helft van de plancha verspreid, laat dit zo liggen totdat de ui zacht begint te worden

  •  Snijd de ribeye in kleine stukjes en kruid royaal met zwarte peper. Bak de ribeye op de andere helft van de plancha.
  • Hussel de groentemix en ribeye door elkaar wanneer het vlees een mooi kleurtje heeft. Dit zorgt ervoor dat de smaken zich vermengen en elke hap vol van smaak is.

3. Bereiding van de Kaassaus:

  • Plaats een pannetje op de plancha en voeg de geraspte cheddar toe. Laat dit smelten tot een rijke, vloeibare consistentie. Voeg geleidelijk de slagroom toe en blijf roeren tot je een dikke, draderige kaassaus hebt.

  • Haal het pannetje af en toe van de plancha om aanbranden te voorkomen. als de saus heter wordt, is de saus ook dunner. 

4. Bakken van de Ciabatta:

  • Snijd het ciabattabrood doormidden en smeer beide helften in met mayonaise. Plaats ze op de plancha en toast ze tot ze krokant en goudbruin zijn. wanneer je de groentemix en de ribeye door elkaar heb gehusseld is er ruimte genoeg om de broden te toasten op de plancha 

5. Samenstellen van de Philly Cheesesteak:

  • Leg het vlees-groentemengsel op de onderste helft van de broodjes en bedek royaal met de gesmolten cheddar kaas.

De Finishing Touch:

Geniet van deze overheerlijke Philly Cheesesteak op de BBQ, bereid met de NIKO Plancha. Laat je inspireren door de smaken van Amerika en ontdek de veelzijdigheid van onze op maat gemaakte plancha/bakplaat. Bestel vandaag nog en geniet van de voordelen van het grillen op een plancha. Vergeet niet om jouw BBQ-ervaring te delen op social media en anderen aan te moedigen dit recept te proberen.

Ontdek de NIKO Plancha, waar smaak en veelzijdigheid samenkomen voor de ultieme BBQ-ervaring! Bestel nu en transformeer jouw grillkunsten.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Lees meer: