Wie zijn wij?

Wij zijn Nick & Koen, twee vrienden die dol zijn op gezelligheid, een biertje en lekker eten. Bijna twee jaar geleden zijn wij op het idee gekomen om een buitenkachel te ontwerpen. Niet zomaar een buitenkachel, maar een unieke en multifunctionele buitenkachel, die er ook nog eens super stijlvol uitziet. Na het ontwerpen van de kachel, zijn we ook daadwerkelijk gestart met het zelf in elkaar zetten van de buitenkachels. Dit is hoe Nikodesign is ontstaan.

 

Met NIKO willen wij gezelligheid en sfeer in iedere tuin brengen en iedere NIKO eigenaar laten genieten van onze unieke, zelfontworpen buitenkachels.

Nick Koen ni ko | NIKO Design | Buitenkachel

Over Nick

Van jongs af aan heb ik een fascinatie voor vuur gehad. Zelfs als kleine jongen heb ik al diverse kachels en vuurkorven in elkaar gezet. In 2016 maakte ik voor het eerst een eigen stalen pizza-oven.

 

Ik ben afgestudeerd in engineering (richting werktuigbouwkunde/mechatronica) en ik heb vanuit deze achtergrond lange tijd in de jachtbouw gewerkt. Hiernaast heb ik gewerkt bij een toeleverancier voor 24/7 lasersnijden en zetten van mono-delen, het produceren van lassamenstellingen het het samenstellen van (sub)assemblages uit staal, roestvaststaal en aluminium plaatwerk.

 

Al deze werkervaring heeft mijn kennis op het gebied van engineering ontzettend vergroot. Deze kennis in combinatie met mij passie vanuit mijn jongere jaren, is samen de opzet geweest tot het ontstaan van Nikodesign en uiteindelijk het op de markt brengen van een kachel die iedereen in elkaar moet kunnen zetten.

– Nick

Nick van Twillert Bunschoten Spakenburg
Niko Design Pizza Koen de Graaf | NIKO Design | Buitenkachel

Over Koen

Ik ben afkomstig uit Spakenburg en het ondernemerschap zit bij mij van jongs af aan in het bloed. Samen met Nick ben ik de drijvende kracht achter Nikodesign.

Vanuit mijn achtergrond focus ik mij met name op de verkoop van producten en het creëren van draagvlak met behulp van effectieve marketingstrategieën. Eén van mijn motto’s hierin is ‘Nazorg is de beste voorzorg voor enthousiast terugkerende klanten’.

– Koen

NIKO is uniek. engineering. duurzaam.

Uniek

NIKO levert niet zomaar tuinkachels, iedere kachel is gebaseerd op ons eigen ontwerp dat is getekend met SolidWorks en is vervolgens door onszelf met de hand vervaardigd. Het enige gereedschap dat wij nodig hebben om de NIKO kachel in elkaar te zetten, is een hamer. Wij leveren unieke tuinkachels met een stoer design, welke door ons persoonlijk bij u thuis worden afgeleverd.

Niko outdoor pizza oven 72 | NIKO Design | Buitenkachel
Nikodesign vuur wallpaper | NIKO Design | Buitenkachel

Duurzaam

Anders dan de meeste tuinkachels, maakt de NIKO kachel gebruikt van een dubbel verbrandingsmechanisme. Door middel van RVS-kokers wordt de lucht na verbranding in de onderste kamer, naar de bovenkamer van de kachel gezogen. In deze bovenkamer vindt vervolgens naverbranding van de tot dan toe onverbrande gassen plaats. Deze dubbele verbranding zorgt niet alleen voor extreem hoge temperaturen, maar maakt de NIKO kachel ook bijzonder duurzaam.

Engineering

De NIKO kachel is door ons persoonlijk ontworpen en is gemaakt van uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen: cortenstalen 3MM plaatdelen en RVS-kokers. Door onze kennis en ervaring met betrekking tot het zelf ontwerpen en vervaardigen van de NIKO kachel, zijn wij ook in staat om producten voor derden te ontwikkelen op basis van uitbesteding.

niko4 Rendering | NIKO Design | Buitenkachel