Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

BBQ Animals geven een review over de NIKO multifunctionele tuinhaard

Wij hebben The BBQ Animals een creatieve uitdaging voorgelegd namelijk; gerechten bereiden op de NIKO Original waarbij pizza’s verboden waren.

Begin april kwamen wij in contact met de heren van The BBQ Animals in verband met het verkopen van de NIKO in hun eigen webshop, Deze twee krachtpatsers houden wel van speciale gerechten en waren destijds al erg bezig met het ontwikkelen van recepten voornamelijk voor op de BBQ.  In deze gesprekken kwam al snel naar voren wat hoe groot hun passie voor buiten koken is! Nadat de NIKO Tuinhaard enkele weken in gebruik is geweest hebben wij beide heren gevraagd om een review over het product te schrijven.

IMG 7902 | NIKO Design | Buitenkachel

De mannen van BBQ Animals

Geschreven door Riekelt & Christian (The BBQ Animals)

Na een aantal keer de NIKO tuinhaard uitgeprobeerd te hebben werd ons gevraagd om hier een review over te schrijven. Overweeg je om een NIKO Original aan te schaffen lees dan zeker deze review.

Allereerst willen wij het hebben over de 2 meesterbreinen achter Niko Design. Dit zijn Nick en Koen (Ni-Ko).  Als je met deze 2 mannen in gesprek gaat en uitleg krijgt over de NIKO ben je gelijk verkocht. Ze hebben de NIKO oven zo bedacht dat hij zeer efficiënt zijn warmte gebruikt zodat er geen warmte wordt verspild en er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de warmte. Zo zit er onder andere een dubbele verbranding in waardoor er een warmte van 500 graden gecreëerd kan worden.

Zo zit er onder andere een dubbele verbranding in waardoor er een warmte van 500 graden gecreëerd kan worden.

Uitstraling

De strakke look van de Niko maakt het meteen tot een eyecatcher in de tuin. Door de rusty look van de NIKO en de glimmende RVS poten heeft hij een moderne maar toch ook een klassieke look.  De NIKO is door middel van een bouwpakketje heel makkelijk in elkaar te zetten en dankzij de slag lipjes stevig te bevestigen. Ook als de NIKO brand blinkt het NIKO logo mooi uit en dit vinden wij zelf heel mooi van de haard. Doormiddel van een extra voorplaat kan je als de NIKO niet in gebruik is de haard mooi strak afsluiten waardoor het een mooi afgesloten geheel wordt. Al met al kan je aan de uitstraling zien dat dit een product is waar tot in detail toe over is nagedacht. Net zoals de pizza schep die een dubbele functie heeft.

Al met al kan je aan de uitstraling zien dat dit een product is waar tot in detail toe over is nagedacht 

Niko handvaten | NIKO Design | Buitenkachel

Het product

Het opstoken van de NIKO Original ging heel makkelijk. Wij hadden geen moeite om deze op de gewenste temperatuur te krijgen en te houden. Door de dubbele achterwand houdt de NIKO zijn warmte goed vast, en hierdoor kan je hem dicht tegen de muur in je veranda of overkapping zetten. De warmte werkt als een dubbele verbranding, waardoor de NIKO super duurzaam is.  Hierdoor konden we de oven gebruiken en de bovenkant door er een skillet op te plaatsen. Hierdoor kun je dus meteen hele recepten van de NIKO af toveren. Dit vonden wij zeer prettig. Wij vonden het ook handig dat we de oven af konden sluiten door de dubbele functie van de pizza schep. Omdat de NIKO heel efficiënt opbrandt is het schoonmaken een makkelijke klus. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een borstel. De roosters aan de onderkant zijn makkelijk te verwijderen en dankzij de gleuf in de bodem veeg je de resten makkelijk weg, deze vallen door de gleuf heen.

Conclusie

Deze stijlvolle NIKO tuinhaard is ideaal om te gebruiken in de zwoele zomermaanden om er de heerlijkste gerechten op te bereiden, maar ook in de winter is de NIKO perfect te gebruiken om heerlijk buiten te zitten, de NIKO houd je heerlijk warm en de oven zorgt ervoor dat je gerechten heerlijk smaken. Deze NIKO tuinhaard is een aanwinst voor elke tuin.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Meer van deze auteur: