Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

“Het Oordeel van The BBQ Animals over de NIKO Pizzaoven: Een Unieke Twist aan Buiten Koken”

Wij hebben The BBQ Animals een creatieve uitdaging voorgelegd: gerechten bereiden op de NIKO Original, maar dan met een twist—geen pizza’s toegestaan.

Begin april kwamen wij in contact met de heren van The BBQ Animals, vanwege het verkopen van de NIKO in hun eigen webshop. Deze twee culinaire liefhebbers waren al druk bezig met het creëren van unieke recepten, voornamelijk voor de BBQ. Hun passie voor buiten koken straalde door in onze gesprekken. Na enkele weken gebruik te hebben gemaakt van de NIKO Tuinhaard, vroegen we hen om hun gedachten te delen in een review.

The BBQ Animals

Geschreven door Riekelt & Christian (The BBQ Animals)

Na een aantal keer de NIKO tuinhaard uitgeprobeerd te hebben, werd ons gevraagd hier een review over te schrijven. Overweeg je om een NIKO Original aan te schaffen, lees dan zeker deze review.

Allereerst willen wij het hebben over de twee meesterbreinen achter Niko Design, Nick en Koen (Ni-Ko). Als je met deze twee heren in gesprek gaat en uitleg krijgt over de NIKO, ben je gelijk verkocht. Ze hebben de NIKO oven zo bedacht dat hij zeer efficiënt zijn warmte gebruikt, zodat er geen warmte wordt verspild en er optimaal gebruikgemaakt kan worden van de warmte. Zo zit er onder andere een dubbele verbranding in waardoor er een warmte van 500 graden gecreëerd kan worden.

Uitstraling

De strakke look van de Niko maakt het meteen tot een eyecatcher in de tuin. De roestige uitstraling van de NIKO, in combinatie met de glanzende RVS poten, geeft het een moderne maar toch ook klassieke uitstraling. De NIKO is dankzij een compleet geleverd pakketje heel makkelijk in elkaar te zetten. Zelfs als de NIKO brandt, blinkt het NIKO-logo mooi uit. Een extra voorplaat kan je gebruiken om de haard mooi strak af te sluiten als de NIKO niet in gebruik is. Al met al kan je aan de uitstraling zien dat dit een product is waar tot in detail over is nagedacht. Net zoals de pizzaschep die een dubbele functie heeft.

De aandacht voor detail is merkbaar in elk aspect van het ontwerp.

NIKO Handvaten

Het Product

Het opstoken van de NIKO Original ging heel makkelijk. Wij hadden geen moeite om deze op de gewenste temperatuur te krijgen en te houden. Door de dubbele achterwand houdt de NIKO zijn warmte goed vast, en hierdoor kan je hem dicht tegen de muur in je veranda of overkapping zetten. De warmte werkt als een dubbele verbranding, waardoor de NIKO super duurzaam is. Hierdoor konden we de oven gebruiken en de bovenkant door er een skillet op te plaatsen. Hierdoor kun je dus meteen hele recepten van de NIKO af toveren. Dit vonden wij zeer prettig. Wij vonden het ook handig dat we de oven af konden sluiten door de dubbele functie van de pizzaschep. Omdat de NIKO heel efficiënt opbrandt, is het schoonmaken een makkelijke klus. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een borstel. De roosters aan de onderkant zijn makkelijk te verwijderen en dankzij de gleuf in de bodem veeg je de resten makkelijk weg, deze vallen door de gleuf heen.

Conclusie

Deze stijlvolle NIKO tuinhaard is ideaal om te gebruiken in de zwoele zomermaanden om er de heerlijkste gerechten op te bereiden, maar ook in de winter is de NIKO perfect te gebruiken om heerlijk buiten te zitten. De NIKO houdt je heerlijk warm, en de oven zorgt ervoor dat je gerechten heerlijk smaken. Deze NIKO tuinhaard is een aanwinst voor elke tuin.

De NIKO Tuinhaard is een aanwinst voor elke tuin.

Ontdek zelf de NIKO Original en verrijk jouw buitenkookervaring.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Lees meer: