Nacho schotel kun je als avondeten op het menu zetten, maar hij is ook heerlijk om te maken voor een avondje borrelen met vrienden of familie. Hij is namelijk écht makkelijk om te maken en zo klaar. Het enige wat tijd kost (en dan hebben we het over een minuut of 10) is het gehakt rullen en de ovenschotel samenstellen. Een laagje nachos, een laagje gehakt, wat partjes tomaat, geraspte kaas erdoor en laagje voor laagje bouw je deze heerlijke nacho ovenschotel op. Zodat je straks bij elke hap een goed gevulde nacho hebt met die heerlijke gesmolten kaas en het kruidige gehakt. Lekker!
Variëren kun je perfect met deze nacho ovenschotel met gehakt. In plaats van gehakt kun je ook kiezen voor spekjes. Voor een vega variant gebruik je vegetarisch gehakt of je laat het gehakt geheel achterwege. Restjes groenten in de koelkast die op moeten? Verwerk ze lekker in deze ovenschotel. Denk aan blokjes paprika of plakjes (gegrilde) courgette bijvoorbeeld. Dat maakt deze ovenschotel alleen maar lekkerder
Gerecht is in samenwerking gemaakt met BBQ animals
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt half of half
- 1 klein blikje mais
- 50 gram geraspte cheddar kaas
- 1 zak nacho chips
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1 zoute punt paprika
- Stook de Niko oven open. Verwarm bovenop de Niko een Skillet* als deze goed heet is bak je hierin het gehakt.
- Bak dit goed gaar door af en toe te roeren.
- Snipper ondertussen de rode punt paprika en rode ui. Prak de avocado en doe hier een rode uit en rode punt paprika doorheen.
- Hou dit even apart!
- Haal de skillet* van de Niko en doe het gehakt even in andere kom en giet het vocht uit de skillet*.
- Plaats de nacho chips op de bodem van de skillet*
- Doe het gehakt hier overheen samen met de avocado, rode ui en rode punt paprika. Doe hier de mais overheen.
- Strooi er als laatste geraspte cheddarkaas overheen. Plaats hem nog even in de Niko oven totdat de kaas goed gesmolten is.
- Dit zal ongeveer 6-10 minuten duren!
Eetsmakelijk!*Skillet = gietijzeren braadpannetje


