Auteur:
Nick van Twillert

Nick van Twillert

Co-owner Niko Design 🔥 De technische kant van NIKO

Hoe is NIKO Design begonnen?

Niko Design is een bevlogen product label met een missie; wij willen jou inspireren om op een andere manier naar je omgeving te kijken. Waarom? Omdat de eisen wie we aan ons leven stellen veranderen, net als onze behoeftes.

Een kleine achtergrond over het begin van Niko Design.

Nick heeft een paar jaar geleden een houtkachel ontworpen. De kachel had een leuk ontwerp maar er werd weinig gebruik van gemaakt. Deze kachel was van staal en hierdoor was het dus mogelijk dat de kachel door kon roesten. Toen de kachel doorgeroest was, werd het tijd voor een nieuwe kachel. Hieruit is het idee ontstaan voor een buiten oven, omdat deze naast de warmte van een kachel, ook de mogelijkheid biedt om  eten te bereiden en het blijkt, deze kachel werd super veel gebruikt! 

Met deze kachel hebben we veel gezellige avonden gehad en dit willen we met jullie delen, doordat je eten kunt bakken heb je een goede reden om een vuurtje te stoken. Oftewel win win!

Vanuit de bovenliggende reden is Koen aan de slag gegaan om het businessmodel op papier te zetten, Ideeën zijn er natuurlijk altijd maar dit moet wel uitvoerbaar zijn. Het business plan is begin oktober 2020 afgerond, hieruit zijn wij beide akkoord gegaan en hebben we ons 16 oktober ingeschreven bij KVK in Amersfoort. De grote stap was gemaakt, we hebben officieel een bedrijf gestart!

Niko Design verkoopt geen producten maar ervaringen.

Niko Design is een bevlogen product label met een missie; wij willen jou inspireren om op een andere manier naar je omgeving te kijken. Waarom? Omdat de eisen wie we aan ons leven stellen veranderen, net als onze behoeftes.

Vanuit deze gedachten zijn wij op onderzoek uitgegaan waarbij het essentieel is dat het product uit Nederland komt, geen onzin vanuit China wat niet aan de kwaliteit eisen kan voldoen, Maar een goed kwalitatief en kwantitatief product dat wij zelf in elkaar zetten en ook nog eens bij u komen afleveren! Zo maken wij contact en kunnen we eventuele vragen meteen beantwoorden.

In de huidige tijd zijn we steeds bezig met het verduurzamen en hoe we slim kunnen omgaan met energie. Met de Niko outdoor pizza oven willen wij jou uitdagen om jezelf in deze gedachten te laten bezinken. We willen producten ontwerpen dat dichter bij de basis staan en dat jouw uitdagen om op onderzoek uit te gaan.


Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Lees meer: